Om Planet Noise

Planet Noise er et plateselskap fra Oslo som gir ut musikk i sjangeren electronica. Selskapet ble grunnlagt i juli 2001. Karen Thommesen er kontaktperson, og Planet Noise holder til med adresse i Sagveien, Oslo.

De viktigste artistene

Den Oslo-baserte duoen Ost & Kjex, med medlemmene Petter Haavik og Tore «jazztobakk» Gjedrem, har nok i dag det største navnet av artistene utgitt på Planet Noise. Etter å ha gitt ut noen EP-er og et album på Planet Noise, har Ost & Kjex de senere årene gitt ut plplanet noiseater på Diynamo Records, og deres opptredener live trekker mange danseglade tilskuere. Trulz & Robin, (Truls Kvam og Robin Craford) er også store navn innen Oslos klubbscene, med mange år bak seg som faste DJ-er på klubben Skansen rett ved Oslo Rådhus. I 2004 og 2005 ga Trulz & Robin ut både et album og flere singler på plateselskapet. Bermuda Triangle, en gruppe med medlemmene Jan-Tore «Igor» Diesen, Ariane S. Nilsen og Nils Lausund, var med Planet Noise helt fra starten av. De ga ut fire album og en lang rekke singler mellom 2001 og 2009. Alle tre medlemmene har vært viktige bidragsytere til Oslos house- og klubbmiljø siden 1990-tallet.

Noen flere artister som bør nevnes

Ariane S. Nilsen ble først kjent som DJ Ariane på 1990-tallet, en av Norges første jente-DJer, da hun var fast DJ på en av Oslos viktigste klubber. Hun ga ut den miksede samleplaten «Don’t hang the DJ volume one» på plateselskapet i 2003, og har også brukt artistnavnet Ariane Nilsen AKA Arta. Eik er en artist som står bak de siste utgivelsene på Planet Noise. Gork (Knut Sævik) og bandet Rektor, bestående av hele syv medlemmer, har også vært sentrale artister på plateselskapet, selv om de kun står bak til sammen tre utgivelser på plateselskapet.