Populære artister fra Norge

Norge

Til tross for at Norge regnes som et forholdsvis lite land, har en rekke artister fra Norge vekket internasjonal interesse. Nivået har de siste årene blitt skyhøyt, og norsk musikk har sannsynligvis aldri vært viktigere. Hvilke artister fra Norge som er mest populære er svært vanskelig å avgjøre, og avhenger av flere aspekter, som når og hvor lenge de ble/har vært populære, sjanger og repertoar. Nedenfor følger en gjennomgang av tre av de mest populære artister på nåværende tidspunkt.

Kygo

Kyrre Gørvell- Dhall (11. september 1991), eller Kygo, er trolig en av Norges mest verdenskjente artister. Han er født og oppvokst i Bergen og ble kjent gjennom Soundcloud for sin EDM-tonorgelkning av kjente artister som Ed Sheeran og Coldplay. Han ble oppdaget av Myles Shear, hans nåværende manager, og etter hans første låt «Firestone» med australske Conrad Sewell har han blitt en av verdens største artister. Kygo har opptrådt verden over, med artister som John Legend, Labrinth og A-HA. Han fikk spellemannsprisen i 2015 og låten «Stole The Show», produsert med artisten Parson James, vant prisen for årets låt.

Lars Vaular

Lars Nesheim (20. september 1984), bedre kjent under artistnavnet Lars Vaular, regnes som en av Norges største rapartister. Lars Vaular ble kjent da han i 2007 gav ut sitt første album «La hat – Et nytt dagslys». I likhet med Kygo er Lars Vaular født og oppvokst i Bergen, og fikk også spellemannsprisen tilbake i 2010. Ved å skrive låter på norsk, fremført med hans særegne bergensdialekt har han truffet utallige nordmenn med sine låter.

Alan Walker

Alan Walker (24. august 1997) er Norge sitt nyeste tilskudd i den internasjonal musikkbransjen. Musikkprodusenten ble født i England, men har store deler av sin barndom bodd i Bergen. I likhet med Kygo ble Alan oppdaget gjennom en strømmetjeneste, nemlig Youtube. I 2015 ble han satt på verdenskartet for låten sin «Faded» med Iselin Solheim som vokalist, som har rukket å bli strømmet hele 350 millioner ganger.

Nivået på artister fra Norge har definitivt økt. Flere har fått internasjonal anerkjennelse, og alt tyder på at fremtiden vil vise samme tendenser.